vineri, 23 septembrie 2016

Procedura de votare a viceprimarului prin vot NESECRET, O BATJOCURĂ GROSOLANĂ LA ADRESA LEGII


Aşa cum se aude şi de pe înregistrările audio pe care le-am prezentat deja, cât şi de pe cele video, foarte mulţi oameni, din rândul cetăţenilor sunt prezenţi la şedinţa de consiliu şi protestează faţă de abuzurile şi de încălcările legii numitului Oancea Marian, ale numitei Dinu Petruţa şi ale numitului Ghinea Ştefan. Cea care întocmea procesul-verbal, în incompatibilitate, este numita Ghinea Dana Cristina.


Au loc momente în care, aşa cum rezultă şi din banda înregistrată audio, cetăţenii îşi exprimă nemulţumirile cetăţeneşti, intervine numitul Toma Nichita care are sprijinul celor de la PSD. Numita Dinu Petruţa îşi revarsă, la rândul ei, crizele de isterie. Numitul Matei Florin, cu mult tupeu, aşa cum rezultă în clar pe bandă, pretinde că, în şedinţa extraordinară de consiliu, nu ar avea voie să intre şi publicul. Potrivit articolului 42 din Legea 215/2001, ABSOLUT TOATE ŞEDINŢELE DE CONSILIU SUNT PUBLICE. Regulile ilegale pe care doreşte numitul Matei Florin să le impună alunecă în clar spre infracţiunea de abuz în serviciu. Se fac acuzaţii de mită electorală, se fac acuzaţii legate de gestionarea sportului în comună.



https://www.facebook.com/MytzaMytza/videos/vb.100000734716959/1284539591580519/?type=2&theater

Între timp, în acest vacarm de circ, sunt împărţite buletinele de vot, aşa cum se vede pe bandă înregistrată. Întrebat de consilierul Zaharia Dănuţ dacă s-a întâlnit cu reprezentanţii PMP-ului, numitul Oancea Marian susţine că se poate întâlni cu cine vrea. Sigur că se poate întâlni cu cine doreşte, numai că acest lucru trebuie să fie cunoscut şi la nivel judeţean de partid în vederea excluderii. Nu se face aicea un circ secretoman, fără participarea publicului, în vederea stabilirii a tot felul de aberaţii peste capetele noastre, cu abuz în serviciu. Se fac propuneri pentru comisia de numărare a voturilor. În cele din urmă se stabileşte faptul că comisia de validare este şi comisia de numărare a voturilor. Numita Dinu Petruţa ne anunţă că se trece la vot. Se vede pe bandă uşa camerei care ţine loc de cabină de vot, se vede cum intră în aceasta persoane buluc şi staţionează! Există proteste din sală în legătură cu această situaţie. Cu toate acestea, situaţia nu se reglementează. ESTE DE PRISOS SĂ MAI MENŢIONEZ ASPECTUL CĂ, ÎN CIUDA CRIZELOR DE ISTERIE PE CARE LE FACE, ÎN ACEL MOMENT, NUMITA DINU PETRUŢA ERA ÎN AFARA CONSILIULUI. PRACTIC ALEGERILE PENTRU VICEPRIMAR SUNT ORGANIZATE DE PERSOANE CARE NU AU ABSOLUT NICIO CALITATE ÎN ACEST SENS.


https://www.facebook.com/mariamirela.predan/videos/vb.100003313809493/1039822646138186/?type=3&theater

Necunoaşterea legii, batjocorirea ei, aşa cum s-a văzut, a condus la un circ incomensurabil. În cabina de vot au intrat şi staţionat numiţii Anghel Mihai, Pavel Costin Cătălin, Oancea Marian, Dinu Petruţa, dar şi alte persoane din afara consiliului, manipulând urna de vot numitul Mareş Ştefan Daniel. Pe cea de-a treia înregistrare audio este surprinsă o discuţie între mine şi dna Coman Floarea, în care aceasta, văzând că intră o serie de persoane în camera de vot, credea că ar trebui să fie şi un... reprezentant de la ALDE. De la minutul 2, discuţia se aude foarte în clar. I-am explicat faptul că oricum nu este validă şedinţa de consiliu, ca atare pot face ce vor şi i-am spus că nu au de ce să vină şi reprezentanţi ALDE în aşa-zisa cabină de vot pentru că nu este legal acest lucru. Reprezentanţii partidelor intrau în grup, toţi deodată în camera care ţinea loc de cabina de vot. Votul era oricum nul de drept în condiţiile date. Şi consilierul Zaharia Dănuţ protestează în legătură cu ceea ce se întâmplă în camera de vot, aşa cum se aude pe bandă. La minutul 6 sunt din nou chemată de dna Coman Floarea în aşa-zisa cameră de vot, aşa cum din nou rezultă de pe bandă. În cameră erau şi alte persoane. În afara aşa-zisei camere de vot, aşa cum se aude în clar pe înregistrarea audio prezentată în format CD, circul este unul incomensurabil, cu implicarea numitului Oancea Marian, deci numai condiţii propice de vot nu sunt. DE FAPT, ESTE VORBA DESPRE O BATJOCURĂ INCOMENSURABILĂ. DAR ASTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ S-AR FI VOTAT SAU CĂ NU S-AR FI COMIS INFRACŢIUNEA DE ABUZ ÎN SERVICIU.


POTRIVIT ART. 11 DIN ORDONANŢA 35/2002 - REGULAMENTUL CADRU DE FUNCŢIONARE AL CONSILIILOR LOCALE, "CONSILIUL LOCAL ALEGE DIN RÂNDUL MEMBRILOR SĂI PE VICEPRIMAR, RESPECTIV PE VICEPRIMARI. ALEGEREA SE FACE PRIN VOT SECRET. POTRIVIT ART. 11 ALIN 4, EXERCITAREA VOTULUI SE FACE ÎNTR-O CABINĂ SPECIAL AMENAJATĂ, PUTÂNDU-SE FOLOSI, LA ALEGERE, UNA DINTRE URMĂTOARELE MODALITĂŢI: A) FIECARE CONSILIER PRIMEŞTE UN SINGUR BULETIN DE VOT PE CARE SUNT TRECUTE NUMELE TUTUROR CANDIDAŢILOR. INTRÂND ÎN CABINĂ, DIN LISTA CANDIDAŢILOR VOR FI BARATE PRINTR-O LINIE ORIZONTALĂ NUMELE CANDIDAŢILOR PE CARE CONSILIERUL NU DOREŞTE SĂ-I ALEAGĂ B) PE BULETINUL DE VOT SE SCRIE CUVÂNTUL "DA" ÎN DREPTUL NUMELUI CELOR PE CARE DOREŞTE SĂ-I VOTEZE C) ALTE MODALITĂŢI, LA ALEGEREA CONSILIULUI.


ATÂT ART 11 ALIN 1 CÂT ŞI ART 11 ALIN 4 AU FOST GRAV ÎNCĂLCATE PRIN ABUZUL ÎN SERVICIU AL NUMITEI DINU PETRUŞA, LA INSTIGAREA NUMITULUI OANCEA MARIAN.



https://www.facebook.com/mariamirela.predan/videos/vb.100003313809493/1039826296137821/?type=3&theater


Practic, nedesfăşurarea regulamnetară a procesului de votare, atrage după sine anularea totală a acestuia, constituindu-se alte elemente materiale ale infracţiunii de abuz în serviciu din partea numitei Dinu Petruţa, la instigarea numitului Oancea Marian.



https://www.facebook.com/MytzaMytza/videos/vb.100000734716959/1284928791541599/?type=2&theater


Rezultă, aşa cum există pe înregistrarea video şi pe cea audio ceva spectaculos. pentru Toma Nichita - cinci voturi şi pentru Grigore Gheorghe - patru voturi. Rezultatul anunţat de numita Dinu Petruţa este clar că nu întruneşte condiţiile prevăzute de art. 11 alin 5 din Ordonanţa 35/2002 care prevede că este declarat viceprimar candidatul care a obţinut votul majorităţii consilierilor în funcţie. Prin abuz în sevriciu, numita Dinu Petruţa decide să organizeze un al doilea tur de scrutin în aceeaşi zi, pentru a-l impune pe numitul Toma Nichita viceprimar cu doar cinci voturi, deşi art. 11 alin 7 prevede clar că în situaţia în care nu s-a întrunit majoritatea prevăzută la alin 5, se organizează un al doilea tur de scrutin, în aceeaşi şedinţă, la care vor participa candidaţii situaţi pe primele două locuri. La al doilea tur de scrutin este declarat ales viceprimar consilierul care a obţinut cel mai mare număr de voturi. OR, NU AVEAU CUM SĂ PARTICIPE PRIMII DOI CLASAŢI LA AL DOILEA TUR DE SCRUTIN, DIN MOMENT CE DOAR DOI CONSILIERI ERAU CANDIDAŢI. PRIN ABUZ ÎN SERVICIU, LEGEA A FOST ÎNCĂLCATĂ.



https://www.facebook.com/MytzaMytza/videos/vb.100000734716959/1284970741537404/?type=2&theater


DINU PETRUŢA: Noi respectăm, aşa cum înţelegem noi, poate nu înţelegem bine...

La protestele dlui Grigore Gheorghe, numita Dinu Petruţa răspunde că acesta poate face contestaţie. ÎNSĂ LEGEA ESTE ÎNCĂLCATĂ DUPĂ... CUM ESTE ÎNŢELEASĂ DE NUMITA DINU PETRUŢA, DECI ABUZUL ÎN SERVICIU AL ACESTEIA ESTE CUM NU SE POATE MAI CLAR. Intervine şi dl. consilier judeţean Georgescu George care le explică procedura legală de votare, dar nu are niciun fel de importanţă, nimeni nu ţine cont de lege, se doreşte impunerea cu orice preţ a numitului Toma Nichita ca viceprimar, instigarea acestuia, pe lângă cea a numitului Oancea Marian la abuz în serviciu fiind evidentă. NU ESTE POSIBIL CA LEGEA SĂ FIE RESPECTATĂ AŞA CUM ESTE ÎNŢELEASĂ DE FIECARE. ÎN PLUS, SE CONTUREAZĂ ŞI MAI MULT INFRACŢIUNEA DE ABUZ ÎN SERVICIU DIN PARTEA NUMITULUI MARIN CĂTĂLIN, CARE, DEŞI PREZENT LA ŞEDINŢĂ, NU INTERVINE ÎN NICIUN FEL PENTRU RESPECTAREA LEGALITĂŢII, CI, DIMPOTRIVĂ CONFIRMĂ ABUZURILE CARE AU LOC CU ACEASTĂ OCAZIE ŞI... NU SEMNEAZĂ EL, DEŞI PREZENT, PROCESUL-VERBAL, POTRIVIT LEGII, AŞA CUM ARĂTAM ÎNTR-O PLÂNGERE PENALĂ ANTERIOARĂ, CI NUMITA NEDELCU GEORGICA, CEA CARE ÎI ŢINEA LOCUL. Din punctul meu de vedere, amândoi sunt pasibili practic de răspunderea penală pentru abuz în serviciu, în condiţiile date.


Se vede clar şi din această a doua înregistrare video câtă lume era prezentă şi câtă lume a staţionat în permanenţă în pretinsa cabină de vot. Votul se reia practic, ÎN ACELEAŞI CONDIŢII DE NELEGALITATE LEGATE DE PĂSTRAREA SECRETULUI VOTULUI, AŞA CUM REZULTĂ ÎN CLAR DE PE ÎNREGISTRĂRI. REZULTĂ BALOTAJ:


https://www.facebook.com/MytzaMytza/videos/vb.100000734716959/1285045224863289/?type=2&theater


CU DE LA SINE PUTERE, NUMITA DINU PETRUŢA DECIDE SĂ SE AMÂNE VOTUL PENTRU O ALTĂ ŞEDINŢĂ, CONSTITUINDU-SE DIN NOU INFRACŢIUNEA DE ABUZ ÎN SERVICIU DIN PARTEA ACESTEIA, DEOARECE LA ART. 12 SE PREVEDE ÎN CLAR CĂ ÎN CAZ DE BALOTAJ SE VA PROCEDA LA UN NOU TUR DE SCRUTIN, LA CARE VOR PARTICIPA CANDIDAŢII CARE SE AFLĂ ÎN ACEASTĂ SITUAŢIE. Practic, văzând că NU îl poate impune prin abuz în serviciu şi uzurpare de calităţi oficiale pe numitul Toma Nichita viceprimar, numita Dinu Petruţa refuză ILEGAL să mai continue procedura de votare, conform legii. Un alt element material al infracţiunii de abuz în serviciu din partea acesteia. Mai departe, este încălcată legea şi în ceea ce priveşte faptul că alegerea viceprimarului este Hotărârea cu numărul 5 a consiliului, şi, în instigarea numitului Oancea Marian, aşa cum se aude clar de pe bandă că doreşte să se treacă mai departe, la constituirea comisiilor, se trece la constituirea comisiilor, unde au loc noi infracţiuni de abuz în serviciu.


Mirela Predan


Va urma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu