vineri, 23 septembrie 2016

Ilegalităţile comise şi cu ocazia constituirii comisiilor de specialitate



Constituirea comisiilor de specialitate, în mod nelegal, se regăseşte pe cea de-a treia înregistrare audio, aşa cum am prezentat-o, începând cu minutul 45. Faptul că se trece la acest al doilea punct de pe ordinea de zi în sine reprezintă un nou element material al infracţiunii de abuz în serviciu.


DINU PETRUŢA: Consiliul Local,.întrunit în şedinţă extraordinară, având în vedere prevederile art. 54 din Legea 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, modificată şi completată, potrivit Ordonanţei 35/2002 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a consiliilor locale, în temeiul art. 45 alin 1 din Legea 215/2001 hotărăşte: se organizează comisiile de specialitate ale Consiliului Local al Comunei Snagov, după cum urmează: Comisia privind activităţi financiare, juridică şi de disciplină, muncă şi protecţie socială, Comisia pentru activităţi culturale, culte, învăţământ, sănătate şi familie, protecţie copii, tineret şi sport, Comisia pentru amenajarea teritoriului, urbanism, agricultură, protecţia mediului şi turism. Comisia privind activităţi financiare, juridică şi de disciplină, muncă şi protecţie socială va avea un număr de cinci membri şi aici ne oprim, aştept propuneri din partea dvs. Comisia pentru activităţi culturale, culte, învăţământ, sănătate şi familie, protecţie copii, tineret şi sport va avea un număr de cinci membri, Comisia pentru amenajarea teritoriului, urbanism, agricultură, protecţia mediului şi turism. Prezenta hotărâre poate fi atacată de cei prezenţi în termen de cinci zile de la adoptare. Aştept propuneri pentru Comisia Economică, Financiară şi de Disciplină.



 În primul rând, a fost încălcat art. 15 alin 2 din Ordonanţa 35/2002, care are următorul conţinut: "domeniile de activitate în care se pot organiza comisii de specialitate, denumirea acestora şi numărul de membri, care va fi întotdeauna impar, se stabilesc de către consiliul local". DIN MOMENT CE DOMENIILE DE ACTIVITATE, DENUMIREA ACESTORA ŞI NUMĂRUL DE MEMBRI NU A FOST STABILITĂ DE CĂTRE CONSILIUL LOCAL, CI DE DINAINTE CITITĂ, DECI STABILITĂ, AŞA CUM REZULTĂ ÎN CLAR DIN ÎNREGISTRAREA AUDIO PREZENTATĂ LA DOSARUL CAUZEI, ÎNCEPÂND CU MINUTUL 45, CEA DE-A TREIA ÎNREGISTRARE, ESTE DIN NOU CLAR CĂ S-A COMIS INFRACŢIUNEA DE ABUZ ÎN SERVICIU, PRIN NERESPECTAREA LEGII. Un alt element material. În al doilea rând, NICĂIERI NU SE PRECIZEAZĂ ÎN LEGE CĂ EA POATE SĂ FIE ATACATĂ ÎN TERMEN DE CINCI ZILE DE LA ADOPTARE. Potrivit Legii 554/2004, Legea Contenciosului Administrativ, orice hotărâre poate fi atacată ÎN TERMEN DE ŞASE LUNI, NU DE CINCI ZILE. De fapt, numita Dinu Petruţa nu face altceva decât să încerce să manipuleze cu legea, pentru ca astfel să rămână valide comisiile pe care ea şi le doreşte, cu împărţirea pe care şi-o doreşte ea, la instigarea numitului Oancea Marian, bineînţeles.


Se fac trei propuneri din partea PSD, două din partea PNL şi două din partea ALDE şi numita Dinu Petruţa, DIN NOU CU ÎNCĂLCAREA LEGII ŞI ABUZ ÎN SERVICIU DOREŞTE SUPUNEREA ACESTORA LA VOT. Sunt încălcate astfel prevederile art. 17 din Ordonanţa 35/2002, care prevede clar la alin 1 "numărul locurilor care revine foecărui grup de consilieri sau consilierilor independenţi în fiecare comisie de specialitate se stabileşte de către consiliul local, în funcţie de ponderea acestora în cadrul consiliului", iar la alin 2 prevede că nominalizarea se face de către fiecare grup de consilieri. DECI ÎN FUNCŢIE DE PONDERE PENTRU FIECARE COMISIE ŞI PRIN NOMINALIZARE, NU PRIN VOT. Numita Dinu Petruţa, având un plan de dinainte stabilit din ce comisie cine să facă parte, comisii mai de dinainte stabilite, însă, nu are de gând să cedeze ÎN NERESPECTAREA LEGII! Ca atare, cu încălcarea legii şi prin abuz în serviciu, supune la vot! Este respinsă, astfel prin din nou... abţineri propunerea ca dl. Grigore Gheorghe să facă parte din Comisia Economică, CEEA CE ESTE ILEGAL, EI FĂCÂND PRACTIC COMISIILE CUM AU VRUT EI, CONTRAR LEGII, MOMENT ÎN CARE CONSILIERII ALDE PĂRĂSESC SALA.



Cum bine se poate observa, în concluzie: ŞASE CONSILIERI, DEŞI NU MAI AVEAU MANDAT DE CONSILIERI ÎN ACEL MOMENT SUNT PREZENŢI, VOTEAZĂ ŞI ÎNCALCĂ LEGEA ÎN LUCRU GRAV, DEŞI ERAU EXCLUŞI

- ESTE ORGANIZATĂ ŞEDINŢĂ EXTRAORDINARĂ DE CONSILIU, FĂRĂ SĂ FIE ORGANIZATĂ ŞEDINŢĂ ORDINARĂ DE CONSILIU, POTRIVIT ART. 39 ALIN 1 DIN LEGEA 215 VREME DE DOUĂ LUNI ŞI JUMĂTATE

- SE CONSIDERĂ CĂ ALEGEREA VICEPRIMARULUI ŞI A COMISIILOR DE SPECIALITATE SE POATE FACE ÎN ŞEDINŢĂ EXTRAORDINARĂ DE CONSILIU

- NUMITA DINU PETRUŢA ÎŞI ÎNCALCĂ GRAV ATRIBUŢIILE DE SERVICIU, EŞTE CONŞTIENTĂ CĂ ÎNCALCĂ LEGEA ŞI CU TOATE ASTEA O FACE, CONSIDERÂND CĂ... POATE FI ATACATĂ DACĂ NU LE CONVINE CELOR DE LA ALDE ÎNCĂLCAREA EI

- VOTUL PENTRU ALEGEREA VICEPRIMARULUI NU ESTE SECRET, AŞA CUM PREVEDE LEGEA

- SE ORGANIZEAZĂ AIUREA UN AL DOILEA TUR DE SCRUTIN, IAR ÎN CAZ DE BALOTAJ NU SE MAI ORGANIZEAZĂ, AŞA CUM PREVEDE LEGEA

- ESTE ÎNCĂLCATĂ LEGEA REFERITOARE LA ALEGEREA COMISIILOR

- SE TRECE ÎN MOD NELEGAL LA ALEGEREA COMISIILOR DEŞI HOTĂRÂREA CU NUMĂRUL 5 ESTE AMÂNATĂ


TOATE ACESTEA VĂDESC DOAR OBSESIA NUMITULUI OANCEA MARIAN, ÎN CALITATE DE PRIMAR FAŢĂ DE PERSOANA DLUI GRIGORE GHEORGHE, EL INSTIGÂND LA INFRACŢIUNEA DE ABUZ ÎN SERVICIU ÎN CLAR ŞI ADOPTÂND METODA TĂCERII ÎN CEA MAI MARE PARTE, DEŞI ARE UNELE RĂBUFNIRI NERVOASE ÎN UNELE MOMENTE, CARE VĂDESC INSTIGAREA DIN PARTEA ACESTUIA ÎN CLAR. SECRETARUL MARIN CĂTĂLIN NU ATRAGE ATENŢIA ASUPRA PROBLEMELOR DE LEGALITATE EXISTENTE, DIMPOTRIVĂ, SE COMPLACE ÎN ELE, IAR HOTĂRÂREA NELEGALĂ DE CONSTITUIRE A COMISIILOR ESTE SEMNATĂ DE... NUMITA NEDELCU GEORGICA.


PENTRU TOATE ACESTE CONSIDERENTE, SOLICIT TRAGEREA LA RĂSPUNDERE A CELOR VINOVAŢI. Probele constând în înregistrări video şi audio au fost deja anexate la dosarul cauzei.


Mirela Predan

Sfârşit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu